english version   greek version

Η δημιουργία του ΘΕΣγάλα στοχεύει σε μια διαφορετική προσέγγιση στη συνεταιριστική αντίληψη. Με κεντρικό σύνθημα “Συνεταιριζόμαστε διαφορετικά”, ο ΘΕΣγάλα προασπίζεται τα συμφέροντα των μελών του, με απώτερο σκοπό τη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεών τους. Στο ίδιο πλαίσιο, συνδυάζει την παροχή υψηλής ποιότητας γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων σε τιμές εξαιρετικά ανταγωνιστικές.


 

Πως Ξεκινήσαμε


Το γάλα μας είναι ποιοτικό και φρέσκο μέχρι την τελευταία του σταγόνα! Όμως όλα ξεκίνησαν με την πρώτη σταγόνα. 2011. Μια ομάδα παραγωγών με νέες απόψεις και φιλοσοφία δημιουργεί τον Συνεταιρισμό ΘΕΣγάλα.

Ο Συνεταιρισμός αλλάζει το τοπίο της ελληνικής κτηνοτροφίας με μια σειρά από καινοτομίες!

Σήμερα, χάρη στις οργανωμένες και συστηματικές προσπάθειες των μελών του, ο ΘΕΣγάλα αποτελεί τόσο τον μεγαλύτερο παραγωγικό συνεταιρισμό αγελαδινού γάλακτος στη χώρα μας, όσο και ένα πρότυπο μοντέλο συνεταιριστικής λειτουργίας.

Οι στόχοι του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα


 • Διασφάλιση της ποιότητας, που οδηγεί σε υπεραξία του τελικού προϊόντος.
 • Διάθεση του γάλακτος που παράγουν τα μέλη του.
 • Μείωση του κόστους παραγωγής μέσω μαζικών προμηθειών πρώτων υλών.
 • Ανάπτυξη συνεργειών σε όλο το φάσμα του πρωτογενούς και άλλων τομέων της οικονομικής δραστηριότητας.
 • Γενετική βελτίωση του ζωικού κεφαλαίου των μελών του.
 • Βελτίωση του διαχειριστικού επιπέδου των μονάδων.
 • Αξιοπρεπή παρουσία στον τομέα διάθεσης των προϊόντων του.

Το γάλα είναι ζωή... και η ζωή μας είναι το γάλα


Χάρη στο ΘΕΣγάλα, ο καταναλωτής απολαμβάνει κάθε μέρα ολόφρεσκο και ποιοτικό γάλα πλήρες και ελαφρύ,
σοκολατούχο γάλα, αλλά και μιά σειρά γαλακτοκομικών προϊόντων που παράγονται από 100% φρέσκο γάλα
ανώτερης ποιότητας των παραγωγών του Συνεταιρισμού μας.


Σύνθεση Δ.Σ.


Το Συμβούλιο Διοίκησης είναι πενταμελές, με άμισθη σχέση, ενώ ανώτατο όργανο
με βάση το καταστατικό, είναι η Γενική Συνέλευση των μελών - παραγωγών.

 • Βακάλης Αθανάσιος - Πρόεδρος
 • Σδάνης Γεώργιος - Αντιπρόεδρος
 • Τρέμμας Βασίλειος - Γραμματέας
 • Τσέτσιλας Κωνσταντίνος - Ταμίας
 • Καραφύλλης Ανδρέας - Μέλος

Ανθρώπινο Δυναμικό


Ο ΘΕΣγάλα διαθέτει πλειάδα έμπειρων και εξειδικευμένων στελεχών, που υποστηρίζουν τα μέλη του σε όλες τις φάσεις
της παραγωγής γάλακτος. Μια δυναμική ομάδα επιστημόνων που απαρτίζεται από κτηνιάτρους, γεωπόνους, οικονομολόγους, νομικούς, λογιστές, επιστήμονες διοίκησης και επικοινωνίας, βρίσκεται συνεχώς στη διάθεση των παραγωγών προκειμένου τα προϊόντα του συνεταιρισμού να ανταποκρίνονται στις υψηλές λειτουργικές απαιτήσεις της αγοράς.
Τέλος, ο ΘΕΣγάλα αξιοποιεί ένα ευρύ δίκτυο εξωτερικών συνεργατών, υψηλής κατάρτισης και μεγάλης εμπειρίας που τον υποστηρίζουν, όποτε αυτό απαιτηθεί.


Συνεργασίες


Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα έχει αναπτύξει ευρύ δίκτυο συνεργασιών με τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες, ενώ παράλληλα έχει συνάψει σημαντικές συνεργασίες στον τομέα των πρώτων υλών, τόσο με τοπικούς Συνεταιρισμούς (ΘΕΣγη - ΓάλαΕλλας) όσο και με προμηθευτές. Αποτέλεσμα αυτών των συνεργασιών είναι οι ευνοϊκότεροι όροι διάθεσης του γάλακτος και η εξασφάλιση ποιοτικών ζωοτροφών. Αναλυτικά:

Τομέας Διάθεσης Γάλακτος
Ο ΘΕΣγάλα στο πλαίσιο επίτευξης της μέγιστης δυνατής τιμής του παραγόμενου προϊόντος για τα μέλη του, έχει συνάψει συμβόλαια διάθεσης της παραγωγής του με τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες όπως ΦΑΓΕ, FRIESLANDCAMPINA HELLAS/ΝΟΥΝΟΥ, ΔΕΛΤΑ, ΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ, ΤΡΙΚΚΗ και ΙΔΡΥΜΑ ΤΟΣΙΤΣΑ.

Τομέας Πρώτων Υλών
Ο ΘΕΣγάλα συνεργάζεται με εταιρείες, εργοστάσια και προμηθευτές ζωοτροφών και πρώτων υλών προχωρώντας σε προμήθειες για τα μέλη του σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές. Δίνει δε ιδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια και την ποιότητα των ζωοτροφών. Επίσης πρωτοστατεί στη Συμβολαιακή Γεωργία με άλλους Συνεταιρισμούς όπως πχ ο ΘΕΣγη.


Δραστηριότητες Συνεταιρισμού


Σύναψη συμβολαίων με τις γαλακτοβιομηχανίες
Υλοποιώντας έναν από τους πρωταρχικούς της στόχους, η διοίκηση του ΘΕΣγάλα προχώρησε σε διαπραγματεύσεις με γαλακτοβιομηχανίες, προκειμένου να απορροφηθεί το σύνολο της παραγωγής των μελών σε τιμές αντάξιες της ποιότητάς της. Στο πλαίσιο των εταιρικών διαπραγματεύσεων με τις γαλακτοβιομηχανίες, η διοίκηση του Συνεταιρισμού υποστηρίζεται από τεχνικούς και νομικούς συμβούλους και η κάθε συμφωνία συνοδεύεται από συμβόλαια που δεσμεύουν και προστατεύουν τόσο τον Συνεταιρισμό και τους παραγωγούς όσο και τις γαλακτοβιομηχανίες.

Ασφάλεια και ποιότητα παραγόμενου προϊόντος
Στο πλαίσιο της διασφάλισης της ποιότητας του γάλακτος ο ΘΕΣγάλα εφαρμόζει:
α) Σύστημα καθημερινών δειγματοληψιών από όλα τα μέλη με διπλά δείγματα σφραγισμένα με ταινία ασφαλείας, τα οποία υποβάλλονται σε σειρά εργαστηριακών αναλύσεων, στα εργαστήρια αναφοράς του ΕΛΟΓΑΚ (Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος & Κρέατος). β) Σύστημα εσωτερικής τιμολόγησης με βάση 5 ποιοτικά κριτήρια όπως αυτά περιγράφονται στα συμβόλαια με τις γαλακτοβιομηχανίες. Η θέσπιση ποιοτικών κριτηρίων βοηθά στη συνεχή βελτίωση της ποιότητας του γάλακτος, αλλά και στην απόκτηση επαγγελματικής συνείδησης.

Συμβολαιακή γεωργία - μείωση του κόστους παραγωγής
Ο ΘΕΣγάλα πρωτοστατεί στην εδραίωση της συμβολαιακής γεωργίας, έχοντας αναπτύξει εκτεταμένο δίκτυο συνεργειών με Συνεταιρισμούς αλλά και τοπικούς αγρότες για την παραγωγή και προμήθεια μαζικών ποσοτήτων πρώτων υλών. Οι δράσεις συμβολαιακής γεωργίας επιτυγχάνουν ένα διττό στόχο: αφενός μειώνουν το κόστος παραγωγής για τα μέλη μας ενώ αφ' εταίρου εξασφαλίζουν ένα σταθερό εισόδημα για τους συναδέλφους γεωργούς. Η ασφάλεια, η ποιότητα αλλά και η εντοπιότητα των ζωοτροφών που προμηθευόμαστε αποτελεί προαπαιτούμενο για την επίτευξη υψηλής προστιθέμενης αξίας του γάλακτός μας.

Γενετική βελτίωση του ζωικού κεφαλαίου των μελών
Ο Συνεταιρισμός προχώρησε στην ένταξη του ζωικού κεφαλαίου των μελών του στο πρόγραμμα Γενετικής Βελτίωσης του Π.Α.Α. 2007- 2013 “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ” έτσι ώστε με την επιλογή των καλύτερων αγελάδων να προκύπτει ετήσια αύξηση της παραγωγής γάλακτος της κάθε φάρμας κατά 250 κιλά ανά αγελάδα (με το ίδιο κόστος εκτροφής και διατροφής).

Βελτίωση τεχνικής και οικονομικής διαχείρισης των εκμεταλλεύσεων των μελών
Ο ΘΕΣγάλα εγκατέστησε το πρόγραμμα “UΝΙFORM Management” στις φάρμες των μελών του. Έτσι, τα ατομικά προγράμματα συνδέθηκαν με κεντρικό server, ώστε να υπάρχει δυνατότητα συλλογικής επεξεργασίας και προβλέψεων, τόσο για ολόκληρο τον συνεταιρισμό όσο και για επιμέρους ομαδοποιήσεις με οποιοδήποτε κριτήριο.


Κτηνιατρικό Φαρμακείο


Το Κτηνιατρικό Φαρμακείο του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα ιδρύθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης του κόστους παραγωγής του γάλακτος και της διαφύλαξης της υγείας του ζωικού κεφαλαίου των μελών του.

Οι στόχοι του Κτηνιατρικού Φαρμακείου:


Εφαρμογή εμβολιακών προγραμμάτων, ώστε να προασπίζεται η υγεία του ζωικού κεφαλαίου και να μειωθεί
η χρήση των αντιβιοτικών. Έκδοση συνταγών για κάθε φαρμακευτικό προϊόν που χρησιμοποιείται και τήρηση ψηφιακού αρχείου θεραπειών και σκευασμάτων για κάθε εκμετάλλευση μέλους, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Μείωση του κόστους των χρησιμοποιούμενων φαρμακευτικών σκευασμάτων με τη μαζική προμήθειά τους από την αγορά.


Αντιπροσωπεία Αυτόματων Πωλητών Γάλακτος


 

Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα των Αυτόματων Πωλητών Γάλακτος της ιταλικής εταιρείας DF Italia. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2410 554 650 ή επικοινωνήστε με E-mail στο info@thesgala.gr


Οικονομικά στοιχεία


Δείτε παρακάτω τους ισολογισμούς της εταιρείας για τα έτη 2012, 2013, 2014, 2015
Μπορείτε να κατεβάσετε τoν ισολογισμό του έτους που σας ενδιαφέρει σε μορφή PDF