Ο ΘΕΣγάλα βραβεύτηκε από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 16 Δεκεμβρίου 2019, στα πλαίσια των Made in Greece Awards που διοργάνωσε η Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ, ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα έλαβε δύο σημαντικά βραβεία.

Πρόεδρος Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα, Αθ.Βακάλης

Συγκεκριμένα, ο Συνεταιρισμός διακρίθηκε για το καινοτόμο προϊόν του και κατέκτησε το χρυσό βραβείο Καινοτόμου Καταναλωτικού Προϊόντος, ενώ έλαβε και ασημένιο βραβείο Καινοτόμου Προϊόντος-Μικρομεσαίας Επιχείρησης. Με κεντρικό σύνθημα «Επιβραβεύουμε την Παραγωγή, Αναδεικνύουμε την Ελλάδα», η Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ διοργάνωσε και φέτος τα Βραβεία Made in Greece, τα οποία ανέδειξαν και επιβράβευσαν παραγωγικές επιχειρήσεις και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις στη δημιουργία και διάθεση προϊόντων.

Αναπληρωτής Γενικός Δ/ντής Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα, Κ.Καρτέρης

Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του βραβευμένου γάλακτος ΘΕΣγάλα είναι πολλαπλό: συλλέγεται καθημερινά από τις φάρμες των μελών του ΘΕΣγάλα στη Θεσσαλία και υποβάλλεται στην όσο το δυνατόν ηπιότερη θερμική επεξεργασία, ώστε να διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά, τις βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία και τη φρεσκάδα του. Κανένα συστατικό δεν αφαιρείται κατά την παστερίωση του, η οποία γίνεται στο σύγχρονο εργοστάσιο του ΘΕΣγάλα στην Θεσσαλία. Επιπλέον, εντός 24 ωρών από τη συλλογή του, το γάλα μεταφέρεται στους Αυτόματους Πωλητές Γάλακτος, με ειδικά φορτηγά ψυγεία, σε ανοξείδωτες ψυκτικές δεξαμενές, κάτω από ψυκτική ομπρέλα.

Ομάδα Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα

Από το 2011 που ιδρύθηκε, ο ΘΕΣγάλα έχει διαμορφώσει έντονη συνεταιριστική δράση. Μέχρι σήμερα, αποτελεί τον πρώτο Συνεταιρισμό στη χώρα που εγκαθίδρυσε τα συμβόλαια για τη διάθεση του γάλακτος στους μεταποιητές, ενώ μείωσε το κόστος παραγωγής με τις μαζικές προμήθειες πρώτων υλών, αναπτύσσοντας δίκτυο συνεργειών με τοπικούς αγρότες.

Τα βραβεία που έλαβε ο ΘΕΣγάλα αποτελούν την καλύτερη επιβράβευση για το προϊόν και τη δράση του Συνεταιρισμού, καθώς έχουν θεσπιστεί από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ, με σκοπό να ενδυναμώσουν και να διαδώσουν ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο καινοτομίας που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις παραγωγής και μάρκετινγκ προϊόντων.

 

Ο ΘΕΣγάλα στηρίζει τις φυσικές δραστηριότητες στο Mountain Enduro Camp 2019


Το Mountain Enduro Camp είναι ένα φεστιβάλ για όλους. Το επίκεντρο των δραστηριοτήτων του τριήμερου κατασκηνωτικού φεστιβάλ – που πραγματοποιείται φέτος στις 5, 6 και 7 Ιουλίου – είναι η οδήγηση μηχανών enduro. Προσφέρει όμως μια πληθώρα δραστηριοτήτων που θα ικανοποιήσουν όλους τους επισκέπτες του. Οι φυσικές δραστηριότητες που διοργανώνει το Mountain Enduro Camp, θα φέρουν τους συμμετέχοντες σε επαφή με το
υπέροχο και καταπράσινο δάσος οξιάς της Μαμαλής Βερδικούσιας. Επιλέξτε το βαθμό δυσκολίας και ζήστε μια (ή και όλες!) από τις παρακάτω φυσικές δραστηριότητες που θα σας ανταμείψουν.

O ΘΕΣγάλα είναι ένας από τους χορηγούς τους φεστιβάλ.

Mamali Trail Run
Ο αγώνας ανωμάλου δρόμου (Trail Running) που διοργανώνουμε στο Mountain Enduro Camp 2019 ανεβαίνει επίπεδο. Με τη διακριτική ονομασία Mamali Trail Run 2019 φιλοδοξεί φέτος να σπάσει κάθε ρεκόρ συμμετοχών. Η διαδρομή καλύπτει μια απόσταση 10 χιλιομέτρων περίπου. Το κύριο χαρακτηριστικό της
διαδρομής είναι το μαλακό τερέν και η δροσερή σκιά στο μεγαλύτερο μέρος της. Οι δρομείς θα κινηθούν σε μονοπάτια και παλιούς υλοτομικούς και δασικούς δρόμους. Η εκκίνηση θα δοθεί το Σάββατο 6 Ιουλίου 2019 στις 10 π.μ. από τον κεντρικό χώρο των εκδηλώσεων.
Αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://mountainendurocamp.net/?p=3965

Πεζοπορίες
«Let’s wander where the WiFi is weak»
Στο δάσος της Μαμαλής θα χαθεί το σήμα από τα κινητά σας αλλά αντ’ αυτού, θα γεμίσουν τα πνευμόνια σας με μπόλικο οξυγόνο, θα μυρίσετε το ξεχασμένο άρωμα των δέντρων και της άγριας φύσης, θα δοκιμάσετε αγριοφράουλες, θα συντονιστείτε στο ρυθμό των πεταλούδων ή και των χελωνών και θα θαυμάσετε την ομορφιά του τοπίου στην σκιά των πανύψηλων δέντρων, σε ένα από τα μεγαλύτερα δάση οξιάς στη Βαλκανική Χερσόνησο. Φέτος, ετοιμάσαμε για τους επισκέπτες του Mountain Enduro Camp δύο πεζοπορικές διαδρομές, μία ωριαία πεζοπορία το απόγευμα του Σαββάτου και μια δίωρη το πρωί της Κυριακής. Θέλουμε να απολαύσει κάθε επισκέπτης που το επιθυμεί τη φύση και το βουνό, έτσι οι διαδρομές είναι ήπιες και κατάλληλες για κάθε ηλικία.

Απογευματινή διαδρομή Σαββάτου
Η διαδρομή του Σαββάτου είναι ήπια, σύντομη και φυσικά πανέμορφη. Ξεκινώντας από το εκκλησάκι, θα κατευθυνθούμε προς το παλιό φρούριο ή αλλιώς «Καζάρμα» και από εκεί θα κατηφορίσουμε σε παλιό χωμάτινο δρόμο, ολοσκέπαστο από πανύψηλα δέντρα οξιάς. Μετά από 1,3χλμ πεζοπορίας, θα φτάσουμε στη θέση «Ντουμ του Σέλωμα», όπου υπάρχει πηγή με κρυστάλλινο νερό και έπειτα θα ανηφορίσουμε σε ήπιο μονοπάτι τα τελευταία 500 μέτρα της διαδρομής, φτάνοντας πίσω στο camp.

Ημέρα/ Ώρα: Σάββατο, 6 Ιουλίου / 6.00 μ.μ.
Διάρκεια διαδρομής: περίπου 1 ώρα

Πρωινή διαδρομή Κυριακής
Την Κυριακή θα ξεκινήσουμε από το εκκλησάκι στον χώρο του camp. Το πρώτο μισάωρο η πορεία μας θα είναι κατηφορική σε καθαρό μονοπάτι και φυσικά υπό σκιά! Φτάνοντας στο τέλος της κατηφόρας, μπαίνουμε σε παλιό χωμάτινο δρόμο όπου περπατάμε για 15 λεπτά. Στην συνέχεια θα μπούμε σε ανηφορικό μονοπάτι για άλλα 15 λεπτά. Σε λίγο θα φτάσουμε στον χωμάτινο δρόμο που οδηγεί στην Μαμαλή, περπατάμε 500 μέτρα και έπειτα ξαναμπαίνουμε σε ήπιο ανηφορικό μονοπάτι που θα μας οδηγήσει πίσω στην αφετηρία μας.
Ημέρα/ Ώρα: Κυριακή, 7 Ιουλίου / 10.30 π.μ.
Διάρκεια διαδρομής: περίπου 2 ώρες

Οδηγός: Ειρήνη Παπαγεωργίου
Σημείο συγκέντρωσης: Στο εκκλησάκι
Δηλώσεις συμμετοχής: Στο περίπτερο πληροφοριών του Mountain Enduro Camp
Απαραίτητος εξοπλισμός: παπούτσια πεζοπορίας ή αθλητικά, μακρύ παντελόνι, λίγο νερό
(θα βρούμε και στη διαδρομή).
Προαιρετικά: φωτογραφική μηχανή.
Περιττά: καπέλο, αφού οι οξιές, μας προσφέρουν χωρίς τσιγκουνιά τη σκιά τους!

Γυμναστική στο βουνό – Δραστηριότητες για παιδιά
Το Smart Fit Studio – Τύρναβος ετοιμάζει δραστηριότητες για όσους αγαπάνε τη γυμναστική αλλά και για τα παιδιά.
Ενδεικτικά:

 • Εισπνοή – εκπνοή. Οι βασικές αρχές του Pilates. Τί λες να γεμίσεις τα πνευμόνια σου με τον καθαρό αέρα του βουνού; Πάρε το στρωματάκι σου ή την πετσετούλα σου και έλα!
 • Functional Training. Το είδος της λειτουργικής προπόνησης είναι από τα πλέον διαδεδομένα στο χώρο της Γυμναστικής. Μια προπόνηση θα σας πείσει!
 • Στίβος μάχης για τους μικρούς μας φίλους και για όσους θέλουν να γίνουν ξανά παιδιά. Πάρε το φίλο σου ή τη φίλη σου και έλα να πάρεις μέρος!
 • Ποιος θα αντέξει να κρατήσει μια θέση μέχρι το τέλος; Μουσικές καρέκλες για μικρούς και μεγάλους. Ο νικητής του κάθε αγώνα κερδίζει ένα δώρο έκπληξη!
 • Ζωγραφική για τους μικρούς μας φίλους με θέμα: Mountain Enduro Camp
 • Ημέρες/Ώρες: Παρασκευή, 5 Ιουλίου / 7 μ.μ. – Σάββατο, 6 Ιουλίου / 11 π.μ. και 7 μ.μ. –
  Κυριακή, 7 Ιουλίου / 11 π.μ.
  Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Στο σταντ του Smart Fit Studio.

  Το Mountain Enduro Camp πραγματοποιείται με υποστηρικτές την Κοινότητα Βερδικούσιας και το Δήμο Ελασσόνας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

  Λέσχη Mountain Enduro Camp
  Για περισσότερες πληροφορίες:

  URL: mountainendurocamp.net
  Facebook: Mountain Enduro Camp
  YouTube: Mountain Enduro Camp
  Instagram: mountainenduro.camp

  Οι καταναλωτές έδωσαν «ψήφο εμπιστοσύνης» στον ΘΕΣγάλα

  Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση του κοινού στην γιορτή γάλακτος που οργάνωσε ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Γάλακτος το Σάββατο 1 Ιουνίου. Πολλά από τα καταστήματα χρειάστηκε να επανατροφοδοτηθούν στη διάρκεια της ημέρας προκειμένου να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση των καταναλωτών.

  Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συνεταιρισμού και «πλημμύρισε» τους Αυτόματους Πωλητές Γάλακτος σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη. Απέδειξε έτσι έμπρακτα για ακόμα μία φορά την προτίμηση στο ολόφρεσκο γάλα του Συνεταιρισμού και την αξεπέραστη ποιότητά του.

  Από νωρίς το πρωί και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, ο ΘΕΣγάλα διέθετε σε μισή τιμή το 1lt γάλα, πλήρες και ελαφρύ, από τους Αυτόματους Πωλητές.

  Η μεγάλη στήριξη του καταναλωτικού κοινού και η εμπιστοσύνη που επιδεικνύει στην ποιότητα των προϊόντων του Συνεταιρισμού, γεμίζει με αυτοπεποίθηση και δύναμη τη Διοίκηση, τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες στον ΘΕΣγάλα, για την επόμενη μέρα και το σχέδιο ανάπτυξής του, στο οποίο περιλαμβάνονται και αντίστοιχες τέτοιου είδους μελλοντικές κινήσεις.

  Ο ΘΕΣγάλα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος


  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος την 1η Ιουνίου, ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα γιορτάζει και επιθυμεί να προσφέρει για μια ημέρα το γάλα των Αυτόματων Πωλητών, πλήρες κι ελαφρύ, στη μισή τιμή. Το Σάββατο 1/6, από τις 7.00 το πρωί, καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα καλεί το καταναλωτικό κοινό του σε μια γιορτή γάλακτος, δίνοντάς του την ευκαιρία να απολαύσει την ποιότητα και τη γεύση αυτού του μοναδικού διατροφικού θησαυρού, που τον καθιέρωσε στη συνείδηση των καταναλωτών.

  Το γάλα μας υποβάλλεται στην πιο ήπια δυνατή θερμική επεξεργασία, ώστε να διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά, τις βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία και τη φρεσκάδα του, ενώ η παστερίωση του γίνεται σε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο διεθνών προδιαγραφών, στη Θεσσαλία.

  Παραγωγοί, εργαζόμενοι και συνεργάτες του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος μαζί με όλους τους καταναλωτές και τους ευχαριστούν έμπρακτα για τη συνεχή στήριξη κι εμπιστοσύνη τους. Είμαστε εδώ για να σας διαθέτουμε καθημερινά πάνω απ’ όλα, φρέσκο γάλα από την πρώτη μέχρι την τελευταία του σταγόνα, εντός 24 ωρών από την συλλογή του από τις φάρμες των μελών του Συνεταιρισμού!

  ΘΕΣ Νηστίσιμα Προϊόντα

  Καθημερινά στην πόρτα σου, με ένα τηλεφώνημα 

  ΛΑΡΙΣΑ (2410 554658)

  Δευτέρα – Κυριακή
  11:00 – 13:00
  18:00 – 22:00

  ΑΘΗΝΑ (2111 820856) & ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (2311 820626)

  Δευτέρα – Κυριακή
  18:00 – 22:00

  Βουτήματα 

  Κριτσίνι από ένα εξαιρετικό μείγμα αλεύρων αλεσμένων σε παραδοσιακό πετρόμυλο που δίνουν στο τελικό προϊόν γνήσια ελληνική γεύση που θα αγαπήσετε.
  Συσκευασία 150 γρ.

  Πίτες

  Οι πίτες ‘θες’ παρασκευάζονται από χειροποίητο φύλλο ανοιγμένο στο χέρι με παραδοσιακή σπιτική συνταγή και αλεύρι σίτου του Συνεταιρισμού Αγροτών Θεσσαλίας ΘΕΣγη.

  Χορτόπιτα
  Πατατόπιτα
  Μανιταρόπιτα
  Μηλόπιτα

  Όσπρια & Ρύζι

  Προϊόντα που καλλιεργούνται στη Θεσσαλική γη, από μέλη του Συνεταιρισμού Αγροτών Θεσσαλίας ΘΕΣγη.

  Μαρμελάδες

  Οι μαρμελάδες ‘θες’ παρασκευάζονται από επιλεγμένα φρούτα της ελληνικής γης και αποτελούν ιδανική επιλογή για το πρωϊνό σας, για τάρτες ή για να συνοδεύσετε το γιαούρτι σας.
  Συσκευασία: 600 γρ.

  Τουρσιά

  Παραδοσιακή συνταγή για γευστικά τουρσιά με την ποιότητα των προϊόντων ΘΕΣγάλα.

  Χαλβάδες

  Παραδοσιακός χαλβάς φτιαγμένος με αγνά υλικά και την εγγύηση ποιότητας του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα.

  Κριτσίνια από ένα εξαιρετικό μείγμα αλεύρων αλεσμένων σε παραδοσιακό πετρόμυλο που δίνουν στο τελικό προϊόν γνήσια ελληνική γεύση που θα αγαπήσετε. Συσκευασία 150 γρ.

  Σάλτσες

  Παρασκευάζονται από 100% φρέσκες διαλεγμένες τομάτες παραγωγών των Σερρών.
  Συσκευασία: 500 γρ.

  Γλυκά του Κουταλιού

  Τα γλυκά ‘θες’ παρασκευάζονται από επιλεγμένα φρούτα. Απολαύστε τα με τον καφέ, το γιαούρτι ή το παγωτό σας, ακόμη και σκέτα για τους λάτρεις του είδους. Παραδοσιακές γεύσεις που θα αγαπήσετε.

  Μέλι

  Το πιο γλυκό δώρο της φύσης στην οικογένειά σας. Ποιότητα και γεύση από έναν διατροφικό θησαυρό για το πρωινό σας ή άλλους συνδυασμούς.

  Θυμαρίσιο
  Ανθέων

  Το τσάι του βουνού ‘θες’ από τις κορυφές του Ολύμπου είναι ένα φυσικό προϊόν πλούσιο σε πολυφαινόλες, φλαβονοειδή, τερπένια, αιθέρια έλαια, που συμβάλλει στην ισορροπημένη διατροφή και σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.