Ο ΘΕΣγάλα στηρίζει τις φυσικές δραστηριότητες στο Mountain Enduro Camp 2019


Το Mountain Enduro Camp είναι ένα φεστιβάλ για όλους. Το επίκεντρο των δραστηριοτήτων του τριήμερου κατασκηνωτικού φεστιβάλ – που πραγματοποιείται φέτος στις 5, 6 και 7 Ιουλίου – είναι η οδήγηση μηχανών enduro. Προσφέρει όμως μια πληθώρα δραστηριοτήτων που θα ικανοποιήσουν όλους τους επισκέπτες του. Οι φυσικές δραστηριότητες που διοργανώνει το Mountain Enduro Camp, θα φέρουν τους συμμετέχοντες σε επαφή με το
υπέροχο και καταπράσινο δάσος οξιάς της Μαμαλής Βερδικούσιας. Επιλέξτε το βαθμό δυσκολίας και ζήστε μια (ή και όλες!) από τις παρακάτω φυσικές δραστηριότητες που θα σας ανταμείψουν.

O ΘΕΣγάλα είναι ένας από τους χορηγούς τους φεστιβάλ.

Mamali Trail Run
Ο αγώνας ανωμάλου δρόμου (Trail Running) που διοργανώνουμε στο Mountain Enduro Camp 2019 ανεβαίνει επίπεδο. Με τη διακριτική ονομασία Mamali Trail Run 2019 φιλοδοξεί φέτος να σπάσει κάθε ρεκόρ συμμετοχών. Η διαδρομή καλύπτει μια απόσταση 10 χιλιομέτρων περίπου. Το κύριο χαρακτηριστικό της
διαδρομής είναι το μαλακό τερέν και η δροσερή σκιά στο μεγαλύτερο μέρος της. Οι δρομείς θα κινηθούν σε μονοπάτια και παλιούς υλοτομικούς και δασικούς δρόμους. Η εκκίνηση θα δοθεί το Σάββατο 6 Ιουλίου 2019 στις 10 π.μ. από τον κεντρικό χώρο των εκδηλώσεων.
Αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://mountainendurocamp.net/?p=3965

Πεζοπορίες
«Let’s wander where the WiFi is weak»
Στο δάσος της Μαμαλής θα χαθεί το σήμα από τα κινητά σας αλλά αντ’ αυτού, θα γεμίσουν τα πνευμόνια σας με μπόλικο οξυγόνο, θα μυρίσετε το ξεχασμένο άρωμα των δέντρων και της άγριας φύσης, θα δοκιμάσετε αγριοφράουλες, θα συντονιστείτε στο ρυθμό των πεταλούδων ή και των χελωνών και θα θαυμάσετε την ομορφιά του τοπίου στην σκιά των πανύψηλων δέντρων, σε ένα από τα μεγαλύτερα δάση οξιάς στη Βαλκανική Χερσόνησο. Φέτος, ετοιμάσαμε για τους επισκέπτες του Mountain Enduro Camp δύο πεζοπορικές διαδρομές, μία ωριαία πεζοπορία το απόγευμα του Σαββάτου και μια δίωρη το πρωί της Κυριακής. Θέλουμε να απολαύσει κάθε επισκέπτης που το επιθυμεί τη φύση και το βουνό, έτσι οι διαδρομές είναι ήπιες και κατάλληλες για κάθε ηλικία.

Απογευματινή διαδρομή Σαββάτου
Η διαδρομή του Σαββάτου είναι ήπια, σύντομη και φυσικά πανέμορφη. Ξεκινώντας από το εκκλησάκι, θα κατευθυνθούμε προς το παλιό φρούριο ή αλλιώς «Καζάρμα» και από εκεί θα κατηφορίσουμε σε παλιό χωμάτινο δρόμο, ολοσκέπαστο από πανύψηλα δέντρα οξιάς. Μετά από 1,3χλμ πεζοπορίας, θα φτάσουμε στη θέση «Ντουμ του Σέλωμα», όπου υπάρχει πηγή με κρυστάλλινο νερό και έπειτα θα ανηφορίσουμε σε ήπιο μονοπάτι τα τελευταία 500 μέτρα της διαδρομής, φτάνοντας πίσω στο camp.

Ημέρα/ Ώρα: Σάββατο, 6 Ιουλίου / 6.00 μ.μ.
Διάρκεια διαδρομής: περίπου 1 ώρα

Πρωινή διαδρομή Κυριακής
Την Κυριακή θα ξεκινήσουμε από το εκκλησάκι στον χώρο του camp. Το πρώτο μισάωρο η πορεία μας θα είναι κατηφορική σε καθαρό μονοπάτι και φυσικά υπό σκιά! Φτάνοντας στο τέλος της κατηφόρας, μπαίνουμε σε παλιό χωμάτινο δρόμο όπου περπατάμε για 15 λεπτά. Στην συνέχεια θα μπούμε σε ανηφορικό μονοπάτι για άλλα 15 λεπτά. Σε λίγο θα φτάσουμε στον χωμάτινο δρόμο που οδηγεί στην Μαμαλή, περπατάμε 500 μέτρα και έπειτα ξαναμπαίνουμε σε ήπιο ανηφορικό μονοπάτι που θα μας οδηγήσει πίσω στην αφετηρία μας.
Ημέρα/ Ώρα: Κυριακή, 7 Ιουλίου / 10.30 π.μ.
Διάρκεια διαδρομής: περίπου 2 ώρες

Οδηγός: Ειρήνη Παπαγεωργίου
Σημείο συγκέντρωσης: Στο εκκλησάκι
Δηλώσεις συμμετοχής: Στο περίπτερο πληροφοριών του Mountain Enduro Camp
Απαραίτητος εξοπλισμός: παπούτσια πεζοπορίας ή αθλητικά, μακρύ παντελόνι, λίγο νερό
(θα βρούμε και στη διαδρομή).
Προαιρετικά: φωτογραφική μηχανή.
Περιττά: καπέλο, αφού οι οξιές, μας προσφέρουν χωρίς τσιγκουνιά τη σκιά τους!

Γυμναστική στο βουνό – Δραστηριότητες για παιδιά
Το Smart Fit Studio – Τύρναβος ετοιμάζει δραστηριότητες για όσους αγαπάνε τη γυμναστική αλλά και για τα παιδιά.
Ενδεικτικά:

  • Εισπνοή – εκπνοή. Οι βασικές αρχές του Pilates. Τί λες να γεμίσεις τα πνευμόνια σου με τον καθαρό αέρα του βουνού; Πάρε το στρωματάκι σου ή την πετσετούλα σου και έλα!
  • Functional Training. Το είδος της λειτουργικής προπόνησης είναι από τα πλέον διαδεδομένα στο χώρο της Γυμναστικής. Μια προπόνηση θα σας πείσει!
  • Στίβος μάχης για τους μικρούς μας φίλους και για όσους θέλουν να γίνουν ξανά παιδιά. Πάρε το φίλο σου ή τη φίλη σου και έλα να πάρεις μέρος!
  • Ποιος θα αντέξει να κρατήσει μια θέση μέχρι το τέλος; Μουσικές καρέκλες για μικρούς και μεγάλους. Ο νικητής του κάθε αγώνα κερδίζει ένα δώρο έκπληξη!
  • Ζωγραφική για τους μικρούς μας φίλους με θέμα: Mountain Enduro Camp
  • Ημέρες/Ώρες: Παρασκευή, 5 Ιουλίου / 7 μ.μ. – Σάββατο, 6 Ιουλίου / 11 π.μ. και 7 μ.μ. –
    Κυριακή, 7 Ιουλίου / 11 π.μ.
    Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Στο σταντ του Smart Fit Studio.

    Το Mountain Enduro Camp πραγματοποιείται με υποστηρικτές την Κοινότητα Βερδικούσιας και το Δήμο Ελασσόνας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

    Λέσχη Mountain Enduro Camp
    Για περισσότερες πληροφορίες:

    URL: mountainendurocamp.net
    Facebook: Mountain Enduro Camp
    YouTube: Mountain Enduro Camp
    Instagram: mountainenduro.camp