Περίπτερο του Συνεταιρισμού «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕΣ» στην 9η Γεωργοκτηνοτροφική έκθεση

Συμμετοχή του «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕΣ» στην 9η Γεωργοκτηνοτροφική Έκθεση στη σκεπαστή αγορά της Νεάπολης

Πόλος έλξης για τους πολλούς επισκέπτες της 9ης Γεωργοκτηνοτροφικής Έκθεσης στην σκεπαστή αγορά της Νεάπολης αποτέλεσε το περίπτερο του Συνεταιρισμού «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕΣ», ο οποίος έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με τη φιλοσοφία, τις επιδόσεις και τις πρωτοβουλίες του για την ανάπτυξη του χώρου του γάλακτος αλλά και του πρωτογενούς τομέα γενικότερα.

Με αφετηρία τη Θεσσαλία και την Πιερία και έδρα τη Λάρισα, ιδρύθηκε στα τέλη του 2010, ο Συνεταιρισμός «ΘΕΣγάλα-ΠΙΕΣ», χάρις στο όραμα και τις συνεχείς προσπάθειες μιας φιλόδοξης ομάδας αγελαδοτρόφων γαλακτοπαραγωγών. Σύντομα και μέσα από τη σκληρή δουλειά και το μεράκι των μελών του, εξελίχθηκε στον πρώτο πρότυπο παραγωγικό συνεταιρισμό αγελαδινού γάλακτος που ιδρύθηκε στη χώρα μας.

Με κεντρικό σύνθημα «Συνεταιριζόμαστε διαφορετικά» ο «ΘΕΣγάλα» κατόρθωσε να προασπίσει τα συμφέροντα των μελών του, των γαλακτοβιομηχανιών αλλά και των καταναλωτών, διασφαλίζοντας την παροχή υψηλής ποιότητας γάλακτος.

Η φιλοσοφία του ΘΕΣγάλα για μία βιώσιμη Ελληνική Αγελαδοτροφία στηρίζεται στους παρακάτω άξονες: Διασφάλιση της ποιότητας του γάλακτος σε όλα τα επίπεδα. Μείωση του κόστους παραγωγής. Ανάπτυξη συνεργειών σε όλο το φάσμα του πρωτογενούς τομέα κυρίως μέσω της ανάπτυξης της Συμβολαιακής γεωργίας. Αύξηση της παραγωγικότητας του ζωικού κεφαλαίου. Βελτίωση του διαχειριστικού επιπέδου των μονάδων.

Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, ο «ΘΕΣγάλα», κατάφερε και ανέπτυξε ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών με τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου. Ο «ΘΕΣγάλα» στο πλαίσιο επίτευξης της μέγιστης δυνατής τιμής του παραγόμενου προϊόντος για τα μέλη του, έχει συνάψει συμβόλαια διάθεσης της παραγωγής του με τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες.

Ο Συνεταιρισμός προέβη στην ένταξη του ζωικού κεφαλαίου των μελών του στο πρόγραμμα Γενετικής Βελτίωσης «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» έτσι ώστε με την επιλογή των καλύτερων αγελάδων να προκύπτει ετήσια αύξηση της παραγωγής γάλακτος της κάθε φάρμας κατά 250 κιλά ανά αγελάδα με το ίδιο κόστος εκτροφής και διατροφής.

Να σημειωθεί τέλος πως ο «ΘΕΣγάλα» εγκατέστησε το Πρόγραμμα «UΝΙFORM Management», πιλοτικά σε ορισμένες φάρμες των μελών του, και έπειτα στις υπόλοιπες, διασυνδέοντας τα ατομικά προγράμματα της κάθε μονάδας με κεντρικό server, ώστε να βελτιωθεί το διαχειριστικό τους επίπεδο.

Πηγή: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ