Κέικ Βανίλια

25'
Εύκολη
10-12

Τί θα χρειαστούμε

250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 ½ κούπα ζάχαρη
4 αυγά
2 ½ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (10 γρ.)
1 κούπα Θες γάλα
2 βανίλιες

Πως το φτιάχνουμε

  1. Προετοιμασία:
    1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
    2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ ή την καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Χτυπάμε τα υλικά:
    1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.
    2. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
    3. Προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
  3. Ενσωματώνουμε το αλεύρι:
    1. Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
    2. Προσθέτουμε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα στο μείγμα βουτύρου, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  4. Ψήσιμο:
    1. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
    2. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βάλουμε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή.
    3. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά στη φόρμα και στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
  5. Σερβίρισμα: Μπορείς να το απολαύσεις σκέτο ή με λίγη άχνη ζάχαρη από πάνω.

Καλή απόλαυση!

Στα μέσα του 19ου αιώνα, με την εφεύρεση της σκόνης ψησίματος, τα κέικ έγιναν πιο αφράτα και εύκολα στην παρασκευή τους. Το κέικ βανίλιας καθιερώθηκε ως σύμβολο της απλότητας και της κομψότητας.

Εκτυπώστε τη συνταγή