- Προετοιμασία:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ ή την καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί.
- Χτυπάμε τα υλικά:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
- Ενσωματώνουμε το αλεύρι:
- Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
- Προσθέτουμε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα στο μείγμα βουτύρου, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Ψήσιμο:
- Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε για 45-50 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βάλουμε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά στη φόρμα και στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
- Σερβίρισμα: Μπορείς να το απολαύσεις σκέτο ή με λίγη άχνη ζάχαρη από πάνω.
Καλή απόλαυση!