english version   greek version

ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΗΜΙΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΘΕΣγάλα

για 6
ΑΤΟΜΑ
7 λεπτά
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
5 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία ημίσκληρο τυρί ΘΕΣγάλα

½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι παγωμένο νερό

ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

λεμόνι για το σερβίρισμα

 

 

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

Τάσος Αντωνίου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το ημίσκληρο τυρί σε τετράγωνα κομμάτια με πάχος 1,5 εκ.

Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε αρκετό ηλιέλαιο.

Βάζουμε το αλεύρι και το νερό σε δυο διαφορετικά μεγάλα και
βαθιά πιάτα. Βουτάμε το τυρί στο παγωμένο νερό, μετά στο αλεύρι
και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δυο φορές.

Τηγανίζουμε προσεκτικά το αλευρωμένο τυρί μέχρι να σχηματίσει
τραγανή χρυσαφένια κρούστα, για περίπου 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Το αφήνουμε να στραγγίξει σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Το σερβίρουμε ζεστό περιχύνοντας με λίγο χυμό από λεμόνι.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ

ΘΕΣγάλα